HomeA MELASZ hírei

Elfogadták az e-tértivevényről szóló törvényt

A MELASZ komoly erőfeszítéseket tett a törvénytervezet megismerhető változatának helyes irányba való terelése érdekében (véleményezés folyamatát lásd

A MELASZ komoly erőfeszítéseket tett a törvénytervezet megismerhető változatának helyes irányba való terelése érdekében (véleményezés folyamatát lásd itt, egyik beadott véleményünket itt). A törvényt meglepően hosszú viták után elfogadták, a Köztársasági Elnök megfontolásra visszaküldte a Parlamentnek, majd kis módosításokkal ismét elfogadták, s ki is hirdették, száma: 2009. évi LII. törvény (a tervezet parlamenti történetét lásd itt, a kihirdetést lásd itt, a kihirdetett törvény végleges szövegét pedig lásd itt).

Eredményként értékeljük, hogy a törvényben végül megjelent az elektronikus aláírás használatának lehetősége (“1. § (7) Az Állami Elektronikus Kézbesítési Szolgáltatón keresztül elektronikus aláírással ellátott okiratokat is meg lehet küldeni.”), azaz a Kézbesítési Szolgáltatóak az elektronikusan aláírt okiratokat kezelnie, ellenőriznie kell tudni.