HomeA MELASZ hírei

Előadást tartottunk a Mozgásjavítóban

Előadást tartottunk a mozgáskorlátozott fiatalok I. országos gépíró versenye alattA Magyar Elektronikus Aláírás Szövetség Egyesület az Informatika-Szá

Előadást tartottunk a mozgáskorlátozott fiatalok I. országos gépíró versenye alatt


A Magyar Elektronikus Aláírás Szövetség Egyesület az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesületétől (ISZE) meghívást kapott egy előadásra, melyet a mozgáskorlátozott fiatalok I. országos gépíró versenye alatt (2012. november 30-án), a kísérő szülők, pedagógusok és érdeklődő gyerekek számára hirdettek meg. A rendezvényről az ISZE a saját honlapján megjelenő Inspiráció újságjában írt.

A MELASZ előadásának a tematikája két részből állt:
  1. Biztonságos internethasználat
  2. Elektronikus aláírás, mint akadálymentesítési eszköz
Az 1. rész tematikájáért köszönetet mondunk Dr. Krasznay Csaba támogatásáért, aki rendelkezésünkre bocsátotta ehhez a szükséges prezentációkat, tudásanyagot. Mind a gyerekek, mind a felnőttek nagy érdeklődéssel fogadták, hiszen olyan kérdéseket feszegettünk ezáltal, melyek minden internethasználó gyermek (és felnőtt) számára megjelennek.
A 2. részben amellett, hogy megmutattuk az aláírás elvi működését és a szoftveres fokozott biztonságú aláírás gyakorlatban való könnyű alkalmazhatóságát, rávilágítottunk arra is, hogy az “írásbeliség” vélelemhez tökéletesen elegendő egy ilyen elektronikus aláírás megléte, amivel lehetőség nyílik az elektronikus ügyintézés jelentette akadálymentesítésre is – ha egyébként a számítógép használata már beépült a fiatalok mindennapjaiba. 
Itt nem is álltunk meg, hanem felvettük a kapcsolatot azokkal a pedagógus kollégákkal (Kékesiné Jánó Rozália) és az igazgató úrral (Locsmándi Alajos), akikkel nekiállunk együtt elgondolkodni azon, hogy hogyan lehetne megkönnyíteni az elektronikus aláírás alkalmazásával a mozgáskorlátozott fiatalok életét is.