HomeA MELASZ híreiEsemények

Világpremier! Befejeződött az első ECDL el.al. modul tanfolyam!

2009 sikeres évnek tekinthető az elektronikus aláírás számára, elég csak arra gondolnunk, hogy az ECDL Foundation akkreditálta az ECDL Elektronikus

2009 sikeres évnek tekinthető az elektronikus aláírás számára, elég csak arra gondolnunk, hogy az ECDL Foundation akkreditálta az ECDL Elektronikus Hitelesség, Elektronikus Aláírás modult, melynek gazdája a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT).
Az első tanfolyamot is befejeztük, 2010. január 18-február 8 között, az NJSZT ECDL Iroda szervezésében. Az itt megszerzett tapasztalatokról beszámolok a 2010-es Networkshop konferencián.
Érdekessége volt ennek a tanfolyamnak, hogy a világon az első ilyen volt – a tudomásom szerint – és hogy mi annak a követelménye, hogy az elektronikus aláírás mindennapokban való használatának tudományát – amit egyes vélemények szerint csak “pilótavizsgával” egyenértékű felkészülés után lehetséges átadni – hogyan lehet okítani.
Nagyon remélem, hogy ezt a világpremiert számos tanfolyam fogja követni – ezen kell még azért dolgoznunk egy kicsit. De ha ez megvalósul, akkor nem lesz akadálya a felhasználói oldalról sem az összes közüzemi szolgáltató elektronikusan kibocsátott számlái fogadásának, tárolásának és felhasználásának sem, a közeljövőben.
El tudjuk képzelni, hogy a kb. 3 millió háztartás éves számlamennyiségét hogyan befolyásolja az e-számlára való átállás? Az autópálya-matricánál ez már megszokottá vált, a parkolásnál is kezd beválni – és a szolgáltatók láthatóan készülődnek az elektronikus kibocsátás volumenének növelésére (Távszámla, Díjnet stb.) Mi pedig készülődünk az e-számlák befogadási feltételeinek kialakítására. Ezekről további híreink adnak részletesebb tájékoztatást, figyeljék híreinket!